ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ “Τα στολίδια της Unesco” 7 ημ.

ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ – ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ – ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ– ΝΤΑΧΑΟΥ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΑΜΒΕΡΓΗ (ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ) – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

7 ημέρες

Αναχωρήσεις:

24,31/07 & 07,14/08

ΠΟΛΕΙΣ

ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ – ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ – ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ– ΝΤΑΧΑΟΥ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΑΜΒΕΡΓΗ (ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ) – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: AΘΗΝΑ – MONAXO

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο . Άφιξη και απ’ ευθείας περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΜΟΝΑΧΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ – ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ – ΓΚΑΡΜΙΣ ΠΑΡΤΕΝΚΙΡΧΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις. Θα επισκεφθούμε ίσως το ωραιότερο Κάστρο του κόσμου το Νόισβανσταϊν, ένα παλάτι – κάστρο του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν, στην νοτιοδυτική Βαυαρία, ανάμεσα στις κορφές των άλπειων και είναι πραγματικά σαν να βγήκε από παραμύθι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό Όμπεραμεργκάου γνωστό ως χιονοδρομικό κέντρο και τέλος θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν που βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία, εδώ βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Μόναχο. Διανυκτέρευση,

3η μέρα ΜΟΝΑΧΟ – ΝΤΑΧΑΟΥ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Νυρεμβέργη. Καθ’ οδών θα επισκεφθούμε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου που ιδρύθηκε στο 1933 και λειτούργησε χωρίς διακοπή μέχρι το τέλος του πολέμου το 1945. Ήταν το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης που ίδρυσε το ναζιστικό καθεστώς. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 188.000 κρατούμενοι φυλακίστηκαν εκεί από το 1933 μέχρι το 1945. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Στην περιήγηση της παλιάς πόλης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στη φημισμένη αγορά της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΑΜΒΕΡΓΗ (ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ)

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το Μπάμπεργκ για να θαυμάσουμε τα αξιόλογα κτίρια της πόλης όπως είναι ο καθεδρικός ναός, ένας από τους μεγαλύτερους ρομανικού ρυθμού στη Γερμανία που κτίσθηκε περί τον 10ο αιώνα μέχρι τον 13ο αιώνα, το παλαιό δημαρχείο και το παλαιό Ανάκτορο, το νέο Ανάκτορο, καθώς και το γραφικό πύργο Άλτενμπουργκ του 10ου αιώνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις πολύβουες πλατείες τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κάνουμε την κρουαζιέρα στο Ρήνο ( εισιτήρια εξ ιδίων) . Διανύουμε με το πλοίο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου, όπου ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνων οχθών με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες και τη θέα του βράχου του Λορελάι. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Φρανκφούρτη και σύντομη πανοραμική περιήγηση. Χρόνος ελεύθερος για shopping, και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφή μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean Airlines για τις διαδρομές Αθήνα – Μόναχο στην μετάβαση & Φρανκφούρτη – Αθήνα στην επιστροφή .
• Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
• Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Εισιτήρια κρουαζιέρας Ρήνου.
• Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

#

EARLY BOOKING

1
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο
625€
675€
2
Τιμή σε μονόκλινο
805€
835€
3
Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)
575€
595€
3
Φόροι αεροδρομίων
150€
150€

   Πτήσεις με Aegean Airlines :   ATH-MUC 08.35-10.15 || FRA-ATH 18.00 - 21.55

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7ημ. Από Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ – CINQUE TERRE & ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ 10ημ.

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ημ. ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6 ημ.

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays