ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 6ημ. Βρότσλαβ(πολιτιστική πρωτεύουσα 2016)

ΠΟΛΩΝΙΑ

6 ημέρες

Aναχώρησεις :

23, 30 Ιουλίου ‘17
06,13 Αυγούστου ‘17

ΠΟΛΕΙΣ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΛΟΤΖ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ -ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κρακοβία. Άφιξη ακολουθεί ξενάγηση στην Κρακοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο  παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar διοργανώνοντα γύρω του. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ & ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε εκκλησίες ολόκληρες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους , Αγιες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Αργότερα θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο.

3η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Βρότσλαβ. Η πόλη είχε οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο το Πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΛΟΤΖ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Βαρσοβία. Περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία, και από εύφορες κοιλάδες θα φτάσουμε στο Λοτζ, την τρίτη μεγαλύτερη της Πολωνίας. Θα περιηγηθούμε στο τόσο καλά διατηρημένο και προστατευόμενο ιστορικό του κέντρο, με τα πολλά μουσεία και τις γκαλερί. Πολλά του ιστορικά μνημεία έχουν γίνει πολυτελή εστιατόρια και μπαρ. Τα δε πάρκα του Λοτζ, το Λιαγκίνικι, ο Βοτανικός Κήπος, αλλά σε έναν βαθμό και ο ζωολογικός κήπος προσφέρουν μια εντελώς ανόθευτη φύση. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Βαρσοβία. Άφιξη στην αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας, που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα:ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, σωσμένα από τη ναζιστική λαίλαπα, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι,  το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο,. Το απόγευμα μην παραλείψετε εξ ιδίων να περπατήσετε στους δρόμους της Βαρσοβίας δίπλα από κάποιο από τα αμέτρητα πάρκα της πόλης ή να εξερευνήσετε την λιγότερο ίσως τουριστική, δυτική όχθη του ποταμού Βιστούλα, διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τα δυο κομμάτια της πόλης.

6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό . Ημέρα ελεύθερη στην πλούσια αγορά της πόλης. Το αργά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Άμστερνταμ και Βρυξέλλες – Αθήνα με Aegean Airlines.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. (Golden Tulip Kazimierz Cracow, Haston City Vroclav ,Radisson Blu Sobieski Warsaw) ή παρόμοια.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρο αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
Δωμάτιο EARLY BOOKING
Δίκλινο 535€ 585€
Μονόκλινου 715€ 765€
Παιδική τιμή ( μέχρι 12 ετών) 270€ 270€
 Φόροι αεροδρομίου  150€ 150€

   Σημείωση: :   Early booking: Οι τιμές ισχύει για τις πρώτες 10 συμμετοχές. Για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερική πτήση το επιπλέον κόστος είναι : Από/προς Θεσσαλονίκη € & Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια € - €.

   Πτήσεις :   Αναχώρηση : A3 Αθήνα - Κρακοβία 10.05 - 11.30 || Επιστροφή : Α3 Βαρσοβία – Αθήνα 12.35 – 16.10

   Σημείωση ::   Ξεναγήσεις και εκδρομές, ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7ημ. Από Θεσσαλονίκη

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ “Τα στολίδια της Unesco” 7 ημ. ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟ 2* ~~ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΡΕΒΕΖΑ

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays