ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

6 ημέρες

Αναχωρήσεις:

10 – 15 Ιουλίου ’17

ΠΟΛΕΙΣ

Τρανσυλβανία - Μολδοβλαχία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Άφιξη και απ΄ευθείας θα ξεναγηθούμε στα πιό αξιόλογα μνημεία της πόλης. Στην πόλη συνυπάρχουν κτίρια της μπελ επόκ, της αρ ντεκό, της αναγέννησης και του μπαρόκ, με κτίρια που μαρτυρούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τσαουσέσκου. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της πόλης των αντιθέσεων, μεταξύ των οποίων την όπερα, την αψίδα του θριάμβου (αντίγραφο της γαλλικής, που κατασκευάστηκε το 1935), το προεδρικό μέγαρο, το πατριαρχείο, το «παλάτι του λαού» δηλαδή το «παλάτι του Τσαουσέσκου με τα χιλιάδες δωμάτια», το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, καθώς και υπέροχα πάρκα με λίμνες. Θα διασχίσουμε τις φαρδιές λεωφόρους στα πεζοδρόμια των οποίων πολλά καφέ απλώνουν τα τραπεζάκια τους, τις τεράστιες πλατείες, τα εντυπωσιακά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ – ΣΙΝΑΙΑ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή αναχώρηση για το Μπρασόβ περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Πόλη πλούσια, ζωντανή, υπήρξε εμπορικό πέρασμα των Τευτόνων στην επαρχία της Τρανσυλβανίας, που δεσπόζει στο κέντρο της Ρουμανίας και διατηρεί ακόμη την τευτονική της παράδοση. Το Μπρασόβ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα: μια δυναμική σύγχρονη ζωή, μια γοητεία που έρχεται από τα παλιά και ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, που είναι η μεγαλύτερη της Ρουμανίας, κτισμένη μεταξύ 1363 και 1480. Η ονομασία οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Επίσης θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Συνεχίζουμε για το κάστρο Μπραν. Το κάστρο αυτό με την δαιδαλώδη αρχιτεκτονική, κατασκευάστηκε τον 14ο αι. ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας-Βλαχίας και από το 1947 λειτουργεί ως μουσείο. Είναι γνωστό ως «Πύργος του Δράκουλα», προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάστρο Πέλες, κατοικία άλλοτε διαφόρων ρουμανικών μοναρχικών οικογενειών. Βρίσκεται κοντά στην Σινάια, στην μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και την Βλαχία και κατασκευάστηκε μεταξύ 1873 και 1883. Το κάστρο αυτό έχει περισσότερα από 160 δωμάτια και είναι κτισμένο από ξύλο, πέτρα, τούβλα και μάρμαρα. Οι 7 βεράντες του είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μάρμαρα και πέτρινες βρύσες. Το πολυτελές εσωτερικό του είναι επίσης πλούσια διακοσμημένο με έργα ζωγραφικής, αγάλματα, κεραμικά, κρύσταλλα, βιτρό. Αναχώρηση για την μεσαιωνική πόλη Σινάια, που βρίσκεται στην καρδιά της  Ρουμανίας. Η ορεινή αυτή πόλη-θέρετρο αποκαλείται – όχι άδικα – το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και είναι πράγματι μια από τις πιο όμορφες γωνιές της ρουμανικής γης. Χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της, την πλούσια ιστορία της – όντας η πατρίδα πολλών βασιλιάδων της χώρας – και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις για μια «απόδραση» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, η Σινάια αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών. 

3η μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ – ΙΑΣΙΟ .

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Ιάσιο την παλιότερη και σημαντικότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Καθ οδών θα επισκεφθούμε την πόλη Πιάτρα Νεάμτ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μολδαβίας και θεωρείται από τις πιο γραφικές και ζωντανές πόλεις της Μολδαβίας και ίσως ολόκληρης της Ρουμανίας. Εκτός από τη φυσική της ομορφιά, η πόλη διαθέτει όμορφα ιστορικά κτίρια, ναούς, μνημεία και μουσεία. Οι γραφικοί δρόμοι είναι γεμάτοι με γκαλερί τέχνης, καφέ και εστιατόρια και οι κάτοικοί της ιδιαίτερα φιλικοί. Άφιξη στο Ιάσιο και περιήγηση στην πόλη που αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, καθώς από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων στις 22/02/1821. θα δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Θα δούμε επίσης το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, τις εκκλησίες τριών Ιεραρχών και Αγίου Νικολάου. Στον λόφο Κοπόου θα δούμε το μοναστήρι Τσετάτζουϊα με τις Ελληνικές επιγραφές και θα θαυμάσουμε από ψηλά τη θέα της πόλης.
Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα περίφημα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα. Από το «αρχιπέλαγος» των μοναστηριών επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα, όπως το Βορονέτς, το Μολντοβίτσα και το Σουτσεβίτσα. Οι ζωγραφισμένοι εξωτερικοί τους τοίχοι αφηγούνται αποσπάσματα της ζωής του Χριστού και των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχουν εικόνες με Αγγέλους και Δαίμονες, εικόνες από τον Ουρανό και την Κόλαση. Οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. . Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

5η μέρα ΙΑΣΙΟ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Η διαδρομή μας μέσα από ένα συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το «Μουσείο του Χωριού», ένα θεματικό πάρκο όπου ξεδιπλώνονται όλα τα διαφορετικά ήθη και έθιμα των χωριών της Ρουμανίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Κατηφορίστε την Calea Victoriei, η οποία στο πρώτο κομμάτι της φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά και συνεχίστε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της. Εκεί θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά. Το μεσημέρι απολαύστε το καφέ ή την μπύρα σας στην πολυσύχναστη οδό Stavropoleos. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα– Βουκουρέστι – Αθήνα με την Aegean Airlines.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ και ένα γεύμα καθημερινά. (ημιδιατροφή).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. /

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
   
Δίκλινο 440€
Μονόκλινου 565€  
Φόροι αεροδρομίων 110€  

   Πτήσεις Aegean Airlines :   10 Ιουλίου’17 Αθήνα – Βουκουρέστι 08.25 10.00 || 15 Ιουλίου’17 Βουκουρέστι – Αθήνα 16.30 18.05

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7ημ. Από Θεσσαλονίκη

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ “Τα στολίδια της Unesco” 7 ημ. ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟ 2* ~~ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΡΕΒΕΖΑ

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays