ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ ΔΩΡΟ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 8ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ

ΠΡΑΓΑ- ΒΙΕΝΝΗ

8 ημέρες

Αναχωρήσεις:

Κάθε Σάββατο από 24/06 - 16/09

ΠΟΛΕΙΣ

ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2n ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-SZEGED

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, τακτοποίηση αποσκευών και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπεστη . Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, στάση στα αφορολόγητα για τις πιθανές σας αγορές. Διέλευση των Σκοπιανών , Σέρβικων και Ουγγρικών συνόρων και μέσω Νις , Βελιγραδίου και Νοβισαντ φθάνουμε το βράδυ στο Ζέγκεντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3n ημέρα: SZEGED-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη και θα αρχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, αρχικά με το λεωφορείο, για να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα και αργότερα με τα πόδια, για να θαυμάσουμε επιμέρους σημαντικά αξιοθέατα. Περιήγηση με το λεωφορείο : Τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση : H συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόφου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκτός από το Ανάκτορο των Aψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Mατθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Bούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. H αρχιτεκτονική των σπιτιών συνδυάζει τα μεσαιωνικά θεμέλια με τις γοτθικές λεπτομέρειες και τις ήσυχες αυλές. Αξίζει να δείτε την Εκκλησία του Aγίου Mατθία, τον «Προμαχώνα των Ψαράδων» με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΠΡΑΓΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στην Καστρούπολη όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α Προτείνουμε να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου θεάτρου. Διανυκτέρευση.

6n ημέρα: ΠΡΑΓΑ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη και ξενάγηση πόλης. Θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, τα στενά δρομάκια, τους ποδηλατοδρόμους, τα μικρά καφέ. Επίσης θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το κοινοβούλιο και το προεδρικό Μέγαρο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση.

7η ημέρα :ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στην συνέχεια αναχώρηση . Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*/4*
• Διατροφή ανάλογα με τον τιμοκατάλογο
• Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
• Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
• Φ.Π.Α.
• Ασφαλιστική κάλυψη.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, δημοτικοί φόροι, αρχαιολογικούς χώρους
• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα

Πράγα – Βουδαπέστη – Ζάγκρεμπ 8ημ Εκδρομικό πακέτο  Σελ 28
Αναχωρήσεις Ξενοδοχείο Διατροφή Κανονική Τιμή Παιδί 2-12 Επιβ. Μονόκ. Παρατηρήσεις 
Κάθε Σάββατο από 24/06 – 16/09 I Hotel 3* Ζάγκρεμπ
Novotel 4*
Ζέγκεντ
Austria Trend Ananas 4*
Βιέννη
International 4* Πράγα ή παρόμοια
πρωινό 405 € 190 € 155 € διαμονή στην Θεσσαλονίκη σε 3* ξενοδοχείο με πρωινό

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 7ημ. Από Θεσσαλονίκη

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ “Τα στολίδια της Unesco” 7 ημ. ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟ 2* ~~ ΚΑΝΑΛΙ – ΠΡΕΒΕΖΑ

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays