ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 5 & 7 ημ.

Ισραηλ

5,7 ημέρες

Αναχωρήσεις:

05 Ιανουαρίου ’18

ΠΟΛΕΙΣ

ΙΣΡΑΗΛ & ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5/1/2018 - 1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη σε δύο ώρες περίπου και άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα (Λοντ), όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου. Αναχώρηση για το Μπετσαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων, όπου μετά από προαιρετικό, παραδοσιακό, ελαφρύ γεύμα, θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις, στους αγρούς του Βοόζ, εκεί που οι μακάριοι ποιμένες άκουσαν τον δοξολογικό ύμνο των αγγέλων και έσπευσαν να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Χριστό. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ. Προσκύνηση και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Γέννησης και το Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ακολούθως προσκύνηση στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα οστά των 14.000 νηπίων που σφαγίασε ο Ηρώδης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Ανάπαυση, δείπνο, διανυκτέρευση.

6/1/2018 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ) - 2η ΜΕΡΑ

ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εορτή της Γέννησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στη Βηθλεέμ, όπου –σύμφωνα με την αρχαιότατη παράδοση της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων– λαμβάνουν χώρα μεγαλόπρεπες τελετές: η προϋπάντηση της ΑΘΜ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο οποίος θα μεταβεί στον Πανίερο Ναό της Γεννήσεως όπου θα τελεστούν οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Το απόγευμα ελεύθερο για αγορές και ανάπαυση. Στις 22:30 στον πανίερο Ναό της Γέννησης τελείται ο Όρθρος και τα μεσάνυχτα διαβάζεται από τον πατριάρχη στο Θεοδέγμον Σπήλαιο, στον αυθεντικό χώρο της γέννησης του Κυρίου, η ευαγγελική περικοπή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Χριστού. Ακολουθεί η δοξολογία που ολοκληρώνεται στις 03:30 π.μ. της ημέρας των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου 2017/7 Ιανουαρίου 2018).

7/1/2018 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ) - 3η ΜΕΡΑ

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (08:00 π.μ.) για την Ιερουσαλήμ. Άφιξη στην Αγία Πόλη, προσκύνημα και ξενάγηση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκονται ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Χριστός. Επίσκεψη στην Προβατική Κολυμβήθρα και το σπίτι της Παναγίας (Οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρα Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό Μνήμα της Παναγίας στη Γεθσημανή. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Αγία Σιών, όπου βρίσκονται το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφος του Δαβίδ και το σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε η Παναγία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

8/1/2018 - 4η ΜΕΡΑ

ΓΑΛΙΛΑΙΑ (ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί (07:00 π.μ.) για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Προαιρετική κρουαζιέρα και γεύμα με ψάρι ή φαλάφελ στη λίμνη Γεννησαρέτ. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου στην Καπερναούμ, χτισμένη στη θέση όπου ο Κύριος θεράπευσε τον παραλυτικό, και στην ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στη θέση όπου εμφανίστηκε ο Κύριος για τρίτη φορά μετά την Ανάστασή Του. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

9/1/2018 - 5η ΜΕΡΑ (ΤΕΛΟΣ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ)

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (10:30) για τη Βηθανία, όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Ακολούθως αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου βρίσκεται ο τόπος της Ανάληψης του Χριστού, που σήμερα κατέχουν οι μουσουλμάνοι, η Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου μας και η Μικρή Γαλιλαία, όπου βρίσκεται η Τράπεζα του Χριστού, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων (Άνδρες Γαλιλαίοι) και η εκκλησία στον χώρο όπου η Κυρία Θεοτόκος δέχτηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ το μήνυμα της κοιμήσεως και μεταστάσεώς Της. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ (15:30) και πτήση για την Αθήνα.

10/1/2018 - 6η ΜΕΡΑ

ΙΕΡΙΧΩ (ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ, ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΜΟΝΗ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ) – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (08:00 π.μ.) για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο (ανάβαση με τελεφερίκ 14€, με ταξί 10€ κατ’ άτομο) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος) και στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου και αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ). Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Νεάπολη (Ναμπλούς) της Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και του Αγίου Φιλούμενου πάνω από το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου ο Κύριος συνάντησε τη Σαμαρείτιδα και της αποκάλυψε πως είναι ο Μεσσίας και πώς πρέπει να λατρεύεται ο Θεός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

11/1/2018 - 7η ΜΕΡΑ (ΤΕΛΟΣ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ)

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΒΒΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση (08:00 π.μ.) για την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης, που είναι χτισμένη πάνω στο σπήλαιο που διανυκτέρευσαν οι Τρεις Μάγοι, και μετάβαση με ταξί (10 €) στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες – οι γυναίκες παραμένουν εκτός της μονής, όπου οι μοναχοί φέρουν για προσκύνηση άγια λείψανα και ευλογίες), πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ( πρωινή αναχώρηση & βραδινή επιστροφή)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό σε μπουφέ (Σύνολο 04)
 • Δείπνο καθημερινά εντός του ξενοδοχείου (Σύνολο 04)
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Αποκλειστικά έμπειρη αρχηγός & επίσημη ξεναγός στους Αγίους Τόπους Σοφία Σφυρόερα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής .
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Ο Φ.Π.Α όπου προβλέπεται

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίου (150,00€ κατ’ άτομο)
 • Οτιδήποτε στο προτεινόμενο πρόγραμμα αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Νυχτερινή μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως για παρακολούθηση Αγρυπνίας .( 300,00€ στο σύνολο)
 • Ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (ανάβαση και κατάβαση με τελεφερίκ 14€, με ταξί 10€ κατ’ άτομο)
 • Μετάβαση στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (πηγαινέλα με ταξί 10€ κατ’ άτομο)
 • Είσοδος στον χώρο της Ανάληψης που κατέχουν οι μουσουλμάνοι (1€)
Τιμοκατάλογος 5ημέρες Τιμοκατάλογος 7ημέρες
Νετ
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο :
545,00€
645,00€
Νετ
Τιμή σε μονόκλινο δωμάτιο
550,00€
795,00€
Φόροι αεροδρομίου
150,00€
150,00€

   Σημειώσεις : :   Απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο το διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ από την ημέρα αναχώρησης. Φωτοτυπία διαβατηρίων υποχρεωτικά 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής .

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: :   Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου μας, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΑΘΜ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, καθώς και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως για παρακολούθηση της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας (αγρυπνίας), ανάλογα με το πρόγραμμα της ΑΘΜ του Πατριάρχη και του Ναού. Για τον λόγο αυτό, πιθανώς θα υπάρξει ανάγκη τροποποίησης της σειράς των επισκέψεων-προσκυνημάτων χωρίς να υπάρξει παράλειψη.

Σημαντικές πληροφορίες :

 • Το διαβατήριο όσων ταξιδεύουν στο Ισραήλ πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες διάρκεια πριν από την ημερομηνία λήξης.
 • Οι βαλίτσες όσων ταξιδεύουν στο και από το Ισραήλπρέπει να είναι ξεκλείδωτες.
 • Η ώρα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη είναι ίδια με της Ελλάδας.
 • Το νόμισμα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι το NIS (1 ευρώ = 4 NIS).
 • Η ζωή στο Ισραήλ είναι ακριβότερη από την Ελλάδα. Ενδεικτικά, ένας καφές καπουτσίνοστοιχίζει 5 ευρώ.
 • Το τηλέφωνο στην Ελλάδα από το κινητό είναι πολύ ακριβό. Προτιμήστε να επικοινωνήσετε με τους οικείους σας από το σταθερό τηλέφωνο της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ή με viber, what’s up, skype, messenger (wi fi υπάρχει παντού σχεδόν και στα πούλμαν).
 • Κατανάλωση ΜΟΝΟ εμφιαλωμένου νερού (κόστος 1€ το μπουκαλάκι των 500ml.).
 • Το κλίμα στο Ισραήλ είναι σχεδόν ίδιο με της Ελλάδας, αλλά σε ορισμένες περιοχές (Ιεριχώ, Ιορδάνης, Γαλιλαία) πολύ πιο ζεστό. Να έχετε μαζί σας τον ανάλογο ρουχισμό (χειμερινά και μπουφάν αλλά και ανοιξιάτικα/θερινά).
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί όσον αφορά τη σειρά υλοποίησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα της ΑΘΜ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά καιστο ωράριο και τις ημέρες λειτουργίας των προσκυνημάτων ή μουσείων, χωρίς όμως να παραλειφθεί κάποια επίσκεψη/προσκύνημα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΑΓΑ 7ημ.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΟΤΣΝΤΑΜ- ΠΡΑΓΑ 6ημ.

Κοσμοπολίτικες Λίμνες Βορείου Ιταλίας 5ημ.

ΛΟΝΔΙΝΟ 6ημ. Special Offer

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays