Τι πρέπει να δω στη Μόσχα

με το Grefis Holidays

Η Μόσχα είναι η πιο πολυπληθής πόλη της Ευρώπης, με τον πληθυσμό της να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια. Κουβαλώντας πλούσιο ιστορικό παρελθόν, η πόλη της Μόσχας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τους ανεκτίμητους θησαυρούς της, αποτελώντας έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στον κόσμο. Η εμβληματική αρχιτεκτονική της πόλης και τα αμέτρητα αξιοθέατα που μπορεί να αντικρίσει κανείς, έχουν αναδείξει τη Μόσχα σε πόλο τουριστικής έλξης. Τι επιβάλλεται όμως να δείτε στη Μόσχα κατά την επίσκεψή σας;

Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μέρη της πόλης και συμβολίζει ολόκληρη τη Ρωσία. Συνιστά το πιο ξακουστό αξιοθέατο της Μόσχας, αλλά ταυτόχρονα και το κέντρο του Ρωσικού κράτους αφού εκεί βρίσκεται η κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο είναι βουτηγμένο στην ιστορία και το 1990 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο μαζί με την Κόκκινη Πλατεία.

Κόκκινη Πλατεία

Η Κόκκινη Πλατεία αποτελεί την πιο κεντρική πλατεία της Μόσχας αλλά και όλης της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, προοριζόταν να γίνει η κύρια αγορά της Μόσχας, ωστόσο στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για διάφορες κυβερνητικές εκδηλώσεις και τελετές. Η κόκκινη πλατεία είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης παγκοσμίως, έχοντας αναδειχθεί σε must φωτογραφικό αντικείμενο με φόντο διάφορα επιβλητικά ιστορικά κτήρια.

Θέατρο Μπολσόι

Το Θέατρο Μπολσόι είναι το πιο ιστορικό και διάσημο θέατρο της Μόσχας. Το θέατρο φιλοξενεί διάφορες παραστάσεις μπαλέτου και όπερας κάθε χρόνο, εστιάζοντας σε κλασικά αριστουργήματα ξακουστών συνθετών όπως ο Μότσαρτ, ο Βέρντι, ο Βάγκνερ και ο Τσαϊκόφσκι.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου

Ο μεγαλοπρεπής Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία και είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Ο ναός χτίστηκε μεταξύ του 1555 και του 1561 έπειτα από εντολή του τσάρου Ιβάν του Τρομερού, ενώ σήμερα αποτελεί σύμβολο της Μόσχας και ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εμπορικό Κέντρο GUM

Το GUM είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στην Κόκκινη Πλατεία, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, και συγκαταλέγεται στα «must see» αξιοθέατα της Μόσχας. Είναι ο παράδεισος εκείνων που λατρεύουν τα ψώνια, καθώς εκεί θα βρείτε τα καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας του κόσμου. Το GUM εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του και παράλληλα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, φιλοξενώντας καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Μετρό της Μόσχας

Το Μετρό της Μόσχας φημίζεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και τους σταθμούς του που μοιάζουν με παλάτια, αποτελώντας ένα μεγάλο μουσείο. Οι παλιοί σταθμοί συμβολίζουν τη βιομηχανοποίηση της Ρωσίας, ενώ οι μεταπολεμικοί σταθμοί κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να συμβολίζουν τη νίκη και την υπερηφάνεια του έθνους.