Στα βήματα της αναγεννησιακής Ιταλίας και του μεσαίωνα 11ημ.

Xριστούγεννα στο Κούμπιο για να δούμε το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ευρώπης

ΙΤΑΛΙΑ

11 ημέρες

Αναχωρήσεις:

22, 29 Δεκεμβρίου ΄18

ΠΟΛΕΙΣ

Περούτζια, Γκούμπιο, Ασίζη Φλωρεντία , Βιτέρμπο , Τσιβιτά Ντι Μπάγκνο Ρέτζιο , Τουσκάνια , Ρώμη , Μουσεία Βατικανού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

‘Άφιξη στην Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Περούτζια, ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της Ούμβριας, που βρίσκεται στην κοιλάδα του άνω Τίβερη. Με την άφιξη μας θα κάνουμε την πανοραμική περιήγησή μας. Θα δούμε την Κόρσο Βανούτσι, την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο. Στη συνέχεια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – KOYMΠIO - ΑΣΙΖΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο, με το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δένδρο της Ευρώπης. Το Κούμπιο ήταν σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με σημαντικά μνημεία όπως το Ρωμαϊκό θέατρο, το Παλάτι Τόρρε και τον Καθεδρικό Ναό. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ο οποίος ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208. Σην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε την Πιάτσα ντελ Κομούνε, το Παλάτσο Κομουνάλε, την Βασιλική της Σάντα Κιάρα, και το Ντουόμο του Σαν Ραφίνο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΙΤΕΡΜΠΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο μεσαιωνικό Βιτέρμπο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΙΤΕΡΜΠΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Το Βιτέρμπο ήταν πάντα μια ευημερούσα πόλη ήδη από τον 8ο αιώνα. Έγινε ακόμα πιο εμφανής όταν ο Πάπας επέλεξε να γίνει μια από τις κατοικίες του. Μια επίσκεψη στο Βιτέρμπο δεν θα είναι πλήρης χωρίς την επίσκεψη στο παπικό παλάτι εκεί, ειδικά στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε στην ιστορία η πρώτη ,πρώτη διακήρυξη (εκλογή του Πάπα). Στο Σαν Πελεγκρίνο ( San Pellegrino), το οποίο είναι και το ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά μεσαιωνικά σπίτια που διατηρούνται καλά, με τις χαρακτηριστικές εξωτερικές σκάλες και τις γέφυρες. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από υπέροχες βρύσες, εκκλησίες, πλατείες, μνημεία κ.λπ., που σίγουρα θα σας φέρουν πίσω στο χρόνο. Ένα διάσημο τοπικό πανηγύρι που γιορτάζεται ετησίως (κάθε 3 Σεπτεμβρίου) στο Βιτέρμπο είναι αυτό της Σάντα Ρόζα(Santa Rosa), πολιούχου του τόπου. Εκείνη τη μέρα κάθε χρόνο πραγματοποιείτε μια εντυπωσιακή πομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας μεταφέρεται στους ώμους των θιασωτών μια καλλιτεχνικά σχεδιασμένη και φωτεινή Μακίνα “macchina” (μια πλατφόρμα με έναν υψηλό πύργο, στην κορυφή της οποίας θα δείτε μια εικόνα της Σάντα Ρόζα ) (τοπικά αποκαλούμενα “φατσίνι”). Ο πύργος μπορεί να φθάσει τα 30 μέτρα και το “macchina” ζυγίζει μέχρι 5 τόνους! Κατά τη διάρκεια της πομπής, απενεργοποιούν όλα τα φώτα στην πόλη. Έτσι, η μόνη φωτιζόμενη δομή που θα δείτε είναι η “macchina” της Santa Rosa καθώς περνάει μέσα από τους δρόμους του Βιτέρμπο πριν φτάσει στην ίδια την εκκλησία της Σάντα Ρόζα. Η Macchina της Santa Rosa συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της ΟΥΝΕΣΚΟ , ως σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΙΤΕΡΜΠΟ - Τσιβιτά ντι Μπάγκνο Ρέτζιο (Civita di Bagnoreggio) – Τουσκάνια (Τuscania)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο υπέροχο χωριό Civita di Bagnoreggio το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε λόφο προσφέροντας μας ένα μοναδικό τοπίο από ψηλα περιτριγυρισμένο από πανύψηλα τείχη. Επόμενος σταθμός μας η Tuscania όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το Καθεδρικό του San pietro ο οποίος χτίστηκε στο στυλ Λομβάρδιου-Ρωμανικού ρυθμού τον 8ο αιώνα και ανακαινίστηκε τον 11-12ο αιώνα. Θα δούμε επίσης το Μουσείο των Ετρούσκων με σαρκοφάγους αλλά και με ευρήματα από Τάφους εκείνης της εποχής. Θα επισκεφτούμε επίσης την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ματζιόρε Βασιλική Ρωμανικού ρυθμού με κεντρικό θέμα το Τέμπλο του Σολομώντα της Ιερουσαλήμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βιτέρμπο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΙΤΕΡΜΠΟ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα : ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης )

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ για τους ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.

10η μέρα: ΡΩΜΗ - ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

11η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

ΑΠΟ 895€/ ΑΤΟΜΟ

Περισσότερες πληροφορίες στο:

info@grefis.gr ή στο +30 210 33 15 621

ή στείλτε μας στη φόρμα επικοινωνίας:

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα   – Πάτρα/Ηγουμενίτσα  σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό  καθημερινά ( εκτός πλοίου ) & 5 δείπνα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Checkpoint (20€)
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά  (Περούτζια 2€ )
Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 895€
Τιμή σε μονόκλινο  1125€
Παιδικό  έως  12 ετών                                    835€
 

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ ::   Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

ΡΩΜΗ All Inclusive 5ημ.

ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ /ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΛΙΜΝΩΝ & ¨ ΜΙΛΑΝΟ¨ στη πόλη της μόδας και της φινέτσας 5, 6ημ.

ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ BENETIA 8ημ.

ΡΩΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΒΑΤΙΚΑΝΟ 6 ημ.

© Copyright 2017 by Compudynamic LTD grefis Holidays